دفتر بسیج دانشجویی شهرستان اسکو

پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی شهرستان اسکو-استان آ.شرقی

دفتر بسیج دانشجویی شهرستان اسکو

پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی شهرستان اسکو-استان آ.شرقی

وبلاگ رسمی بسیج دانشجویی شهرستان اسکو

پیوندها

دام سکولارها برای دولت تدبیر و امید

يكشنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶ ق.ظ
امیرحسین یوسفی
از نیمه دوم سال 1376 به بعد همزمان با روی کار آمدن دولت هفتم به ریاست  خاتمی شاهد یک دگردیسی گسترده در حوزه سیاسی و فرهنگی جامعه بودیم که پیشمرگان و خط شکنان آن را مطبوعات، احزاب، انجمن‌ها و تشکل‌ها تشکیل می‌دادند بطوریکه سعید حجاریان مطبوعات را « معبر مواصلاتی » می‌خواند و آن را اولین ابزار برای تغییر باورهای دینی و اسلامی مردم می‌دانست.

به همین دلیل اولین کار خود در کسوت مشاور سیاسی رئیس دولت را، راه اندازی روزنامه‌های زنجیره‌ای و انتشار روزنامه صبح امروز  قرار داد.

هر روز که می‌گذشت بر تعداد روزنامه‌های کثیر الانتشاری که از بودجه بیت المال تغذیه می‌کردند افزوده می‌شد و مهمتر از آن هر شماره‌ای که بیرون می‌آمد مستقیم یا غیر مستقیم نظام سیاسی و باورهای دینی و اسلامی مردم را با روش‌ها و ادبیات مختلف اعم از یادداشت، مقاله، مصاحبه، عکس، کاریکاتور و...مورد هجمه و اهانت قرار می‌داد بطوریکه با یک بررسی کوتاه در مطبوعات منتشر شده از سال 76 به نمونه‌های فراوانی از حملات تند به ارزش‌ها و باورهای دینی بر می‌خوریم که به نمونه‌هایی از آنها اشاره می‌کنیم.

« نظریه عینیت سیاست و دیانت، زاییده افکار عامیانه و قدیمی است »(روزنامه آبان ،77)« مظاهر دینی چون حجاب  و حیای زنان نماد عقب ماندگی است» (جامعه سالم تیر77) «صحت قصه حضرت یوسف در قرآن کریم از محالات است » (صبح امروز، خرداد78 )« پیامبر رفت و هیچ فردی را به جانشینی خود انتخاب نکرد، امام حسین جانشین پدر خود نبود » ( صبح امروز ، دی78 ) « یوسفی اشکوری : من خواهان جدایی دین از دولت و ریشه کن کردن نظام ولایت فقیه هستم » ( عصر آزادگان، فروردین 79 ).

در واقع با این جملات در آن دوران  پروژه دین زدایی کلید زده شد و ضرورت حذف دین از عرصه دولت و سیاست دنبال شد بطوریکه ماهنامه کیان متعلق به سروش در مهرماه 77 در شماره 49 خود این موضوع را بیش از پیش آشکار می‌کند « اسلام چون مسیحیت در نهاد خود قابلیت عرفی شدن و سکولاریزه شدن را دارد و چنین امری در حال وقوع است و می‌رود که اسلام هم آرام آرام، جایگاه واقعی خود را که امور اخلاق فردی است پیدا کند».

هرچند در واکنش به این موضع گیریهای اهانت آمیز برخی از این نشریات و روزنامه‌ها لغو امتیاز و توقیف شدند اما جریان سکولار با تکیه بر قدرتی که با مسئولیت افرادی همچون عطاالله مهاجرانی در وزارت ارشاد به دست آورده بود و حمایتی که خاتمی بعنوان رئیس جمهور در بربر حملات تند نشریات زنجیره‌ای در پیش گرفته بود نشریات جدیدی را جایگزین آنها کرد و تا آنجا پیش رفت که سایت رسمی خاتمی در مورخه 9/12/81  حمله به باورهای مردم در مطبوعات را مطالبات مردم خوانده و بسته شدن نشریات و وجود برخی مشکلات را برای ملتی که در طول تاریخ برای اولین بار مردمسالاری را تجربه می‌کنند را طبیعی دانست و عنوان کرد که باید روی خواسته و مطالبات مردم پافشاری کرد،   

حال با گذشت هشت سال از آن دوران به اصطلاح اصلاحات و برگزاری  انتخابات یازدهم  ریاست جمهوری در 24 خرداد در ظاهر شرایط متفاوتی نسبت به آن دوران حاکم است هرچند دولت یازدهم و شخص آقای رئیس جمهور اعتدال و تدبیر را شعار محوری خود عنوان کرده است اما با گذشت 9 ماه شاهد انواع هجمه‌ها در حوزه‌های مختلف اعم از فرهنگی ، سیاسی و اعتقادی هستیم.

بجای شعار توسعه سیاسی، جامعه مدنی، آزادی بیان، شعار تدبیر، امید و اعتدال مطرح می‌شود ولی در عمل اتفاق متفاوتی رخ می‌دهد.

در طول 9 ماه گذشته صریح ترین مسائل قانونی و شرعی توسط روزنامه‌های وابسته به دولت زیر سوال می‌رود.

روزنامه آسمان 26 بهمن ماه به سردبیری قوچانی با انتشار یادداشتی به نقل از «داود هرمیداس باوند» از اعضای جبهه ملی حکم اسلامی قصاص را «غیرانسانی» می‌خواند. در حالیکه اگر به گذشته برگردیم سابقه این موضوع کاملا روش است که جبهه ملی خرداد ماه سال 60 بیانیه‌ای علیه حکم اسلامی قصاص صادر کرد و ضمن «غیرانسانی» خواندن این حکم الهی، هواداران خود را به شورش علیه آن دعوت کرد که پیرو این بیانیه جبهه ملی، امام خمینی(ره)‌ حکم ارتداد جبهه ملی را اعلام کردند.

اول دی ماه نیز روزنامه «قانون» با انتشار مطلبی با عنوان «بی‌اعتباری شهادت زنان مصداق تبعیض جنسی است» به احکام دین مبین اسلام توهین کرده بود اما با بی‌توجهی مسئولین و حتی عدم واکنش مناسب همراه بود اگرچندی پیش برخورد قاطع و جدی با روزنامه «قانون» که قوانین اسلامی را متهم به تبعیض جنسیتی کرده بود،‌ می‌شد امروز شاهد این نبودیم که افراد دیگری وارد این عرصه شده و مسلمات اسلام را زیر سوال ببرند.

بماند که در این وجیزه  مجال پرداخت به هجمه‌های سنگینی که در 9 ماه گذشته در لوای شعار تدبیر و امید علیه فرهنگ اسلامی بصورت شفاهی و مکتوب شده و جود ندارد اما بایستی گفت که فضایی که دولت تدبیر و امید در آن بسر می‌برد از دو حالت خارج نیست یا این جریان چون تجربه افراطی و رادیکالی دوران به اصطلاح اصلاحات را دارد، نمی‌خواهد آن هزینه‌های گذشته را بدهد لذا دانسته و آگاهانه استراتژی چراغ خاموش یا سناریوی آرامش فعال را برای تحقق اهداف دوران به اصطلاح اصلاحات دنبال می‌کند و یا اینکه واقعا در محاصره جریان سکولار افتاده و گریزی از آن ندارد. جریان سکولار، جریان  اصلاح طلب حامی فتنه است که بعد از انجام انقلاب مخملین 88 و به نوعی قهر با نظام، در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری راهبرد خود را ورود به حاکمیت به هر نحو ممکن قرار داده بود و سعی در مصادره نتیجه انتخابات به نفع خودداشت.

امیرحسین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۰۱/۱۷
مدیر وبلاگ

نظرات  (۱)

امام خامنه ای:
چشممان به دست دشمنان نباشد که کی تحریم را برمی دارد،کی فلان نقطه را موافقت می کند.به درک!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی